Jools Holland naar Musis

Ticketmaster
Jools Holland naar Musis
Jools Holland naar Musis

Jools Holland speelt begin 2018 twee unieke concerten in Nederland met een bezetting van vijf muzikanten. Zijn band bestaat uit George Latham op drums en zangeressen Ruby Turner, Louise Marshall en Mabel Ray en de sound loopt uiteen van jazz naar rock-‘n-roll en van soul en gospel naar natuurlijk boogiewoogie!

In het televisieprogramma, Later … with Jools Holland, biedt hij als een soort talkshow-host zowel toekomstig talent en de allergrootste artiesten een podium. Het BBC programma zorgde voor de doorbraak van artiesten als Adele en Ed Sheeran en wordt gezien als het meest invloedrijke muziekprogramma ter wereld. Niet zelden schuift Jools zelf achter de piano aan om mee te spelen met artiesten die alleen voor deze show hun opwachting maken.

Jools Holland behoort tot de beste boogie woogie pianisten ter wereld. Op zijn achtste had hij zichzelf op gehoor leren pianospelen, op zijn vijftiende de richtte hij de band Squeeze op en in 1987 startte hij Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra dat uitgroeide tot een 19-koppige band waarmee hij nog steeds actief is. Op zijn Jools Holland and Friends albums werkte hij samen met artiesten als Sting, Chrissie Hynde, George Harrison, Norah Jones, Eric Clapton, David Gilmour, Bono, Joe Strummer, KT Tunstall, Robert Plant, Smokey Robinson, Ringo Starr, Peter Gabriel, Solomon Burke en vele anderen.

Jools Holland
Datum: Vrijdag 2 maart
Zaal: Musis, Arnhem
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Voorverkoop voor deze show start op vrijdag 29 september, 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek