Machine Head naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Machine Head naar De Oosterpoort
Machine Head naar De Oosterpoort

De legendarische Amerikaanse trash-metal band Machine Head komt voor twee shows naar Nederland en slaat De Oosterpoort niet over. Het zwaargewicht van roestvrij staal verwacht het nieuwe album Catharsis uit te brengen in januari van volgend jaar. Vanaf dat moment tourt de band de aarde rond met de Catharsis World Tour 2018. Hun gierende gitaren zullen op 6 mei 2018 de Grote Zaal omver blazen!

Machine Head verwoestend
Het is niet de eerste keer dat Machine Head naar Groningen komt, in 1995 stond de band al in De Oosterpoort. Het ‘Nieuwsblad van het Noorden’ kopte de volgende dag op de voorpagina: MACHINE HEAD VERWOESTEND. Een van de bezoekers was programmeur Joey Ruchtie, het was destijds zijn eerste concert ooit! Dat de band indruk maakte is zeker. Joey maakte van live muziek zijn werk en is tegenwoordig programmeur van De Oosterpoort.

Catharsis
Groningen heeft veel te lang niets gehoord van Machine Head, maar krijgt zijn ‘catharsis’ op méér dan één manier in het voorjaar van 2018. De titel van het nieuwe album betekent letterlijk ‘reiniging’ en staat onder meer voor de zuiverende en helende werking van muziek. In de literatuur verwijst Catharsis naar de ontwikkeling van een personage dat sterker terug komt. Dit geldt zeker voor deze band, die na twee succesvolle decennia nog steeds aan de absolute top staan.

Best verkochte album ooit
Metalband Machine Head werd in 1991 opgericht door Rob Flynn en is een van de voortrekkers van het trash-metal genre, dat opkwam in de jaren ’90. Hun debuutalbum Burn My Eyes was direct een meesterwerk en is nog steeds het best verkochte album in de geschiedenis van Roadrunner Records.
Sindsdien staat Machine Head op grote festivals als Ozzfest en zij aan zij met Metallica en Slayer in de eredivisie de metal.

Leadzanger en gitarist Robb Flynn blikt alvast vooruit op de wereldtour van de band. “It’s been far too long since we’ve demolished venues. We have had an awesome and productive break writing our new album Catharsis, but now it’s time for Machine Head to go melt some faces!”

Machine Head
Datum: Zondag 6 mei
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop start vrijdag 29 september om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek