Richard Bona & Mandekan Cubano naar de Boerderij

Ticketmaster
Richard Bona & Mandekan Cubano naar de Boerderij
Richard Bona & Mandekan Cubano naar de Boerderij

Richard Bona wordt wel de Afrikaanse vertegenwoordiger van Jaco Pastorius genoemd. Als bassist verdiende hij in de jaren ‘90 ruimschoots zijn sporen en speelde hij onder anderen met Joe Zawinul, Chaka Khan, Bobby McFerrin en Herbie Hancock. Het huidige project van de veelzijdige muzikant is de fro-Cubaanse groep Mandekan Cubano. Bona en de zeskoppige band vieren met hun nieuwste album Heritage de Rootsmuziek uit Afrika, Zuid-Amerika en uiteraard Cuba. Bijzondere fusion, rijk aan variërende klanken en ritmes. Fluweelzachte, swingende en stralende muziek!

Richard Bona weet je te raken met zijn virtuoze spel, soulvolle stem en zijn sympathieke persoonlijkheid. Bona werd in 1967 geboren in een klein dorpje in Kameroen. Als kind speelt hij op zelfgemaakte instrumenten en beoefent hij de balafoon. De muziek van Jaco Pastorius zorgt ervoor dat hij zijn aandacht volledig op de basgitaar richt. Na verschillende muziekstudies in Duitsland en Frankrijk krijgt hij de kans om het podium te delen met artiesten als Manu Dibango, Salif Keita, Jacques Higelin en Didier Lockwood. Zijn grote doorbraak als bassist volgt met het Zawinul Syndicate project. Zijn spel is diep en zangerig en brengt je in Afrikaanse sferen. Kortom, een aanrader voor liefhebbers van Jazz fusion en wereldmuziek! Bona wordt tijdens dit concert bijgestaan door Ludwig Alfonso (drums), Osmany Paredes (piano), Luisito Quintero & Roberto Quintero (percussie), Rey Alejandro (trombone) en Dennis Hernandez (trompet).

Richard Bona & Mandekan Cubano
Datum: vrijdag 20 oktober 2017
Zaal: Boerderij
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek