John Illsley naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
John Illsley naar de Nieuwe Nor
John Illsley naar de Nieuwe Nor

U herkent hem ongetwijfeld als muziekliefhebber, die lange bassist van Dire Straits, die jarenlang aan de zijde van Mark Knopfler met zijn slungelachtige voorkomen en rare dansjes een opmerkelijke verschijning was. Naast Knopfler was hij de enige die de carrière van Dire Straits helemaal meemaakte: van het vroege begin in 1977, tot het allerlaatste concert dat de band gaf op 9 oktober 1992. Op 11 maart 2018 komt John Illsley, met een begeleidingsband uit louter topmuzikanten, een concert geven in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Daarbij combineert hij een flink aantal Dire Straits klassiekers met solo-werk.

Ondanks de solo albums die hij in de jaren 80 reeds had uitgebracht, bleef het na het einde van Dire Straits op het muzikale vlak lang stil rond John Illsley. Hij gooide zich helemaal op kunstschilderen, maar het muziekhart klopte en bracht hem in 2007 weer terug op het podium en verschillende solo albums zagen daarna het licht. Vanaf 2008 maakt John Illsley weer eigen albums, zoals ‘Long Shadows’ uit 2016, waarop het Dire Straits geluid onmiskenbaar terug te horen is. Tijdens zijn solo-optredens speelt deze grootheid met zijn geweldige begeleidingsband klassiekers van Dire Straits zoals Sultans of Swing, Private Investigations, Brothers in Arms en Money for Nothing naast solo-repertoire.

John Illsley
Datum: 11 maart
Zaal: Nieuwe Nor
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek