MNHM + Mt. Echo + Bismut naar Merleyn

Ticketmaster
MNHM + Mt. Echo + Bismut naar Merleyn
MNHM + Mt. Echo + Bismut naar Merleyn

Terwijl kerst voor de deur staat presenteren we in Merleyn drie instrumentale bands uit Nijmegen. Een fijne avond vol gitaargeweld, logge drums, koud bier en gezelligheid. Uit het as van Nijmegen Rock City verrijzen Bismut enMt. Echo om samen met MNHM de kerstvakantie in te luiden.

MNHM timmert al een tijdje aan de weg die hun door heel Europa brengt. Met hun zware “melodic noise”, in combinatie met elementen uit de post/math-rock zet het kwartet, inclusief saxofonist, overrompelt MNHM de bezoekers met een bak geweld waar je U tegen zegt.

Bismut is ontstaan uit de overblijfselen van de befaamde Nijmeegse rockbands Bandito, Emperors en Geiser. De schier oneindige jamsessies monden uit in een oase van psychedelische uitspattingen, venijnige riffs en zware uitgesponnen grooves. Na hun debuutoptreden in november vorig jaar timmeren de drie heren flink aan de weg. Met grote regelmaat wordt het dak eraf gespeeld in zaaltjes en kroegen in binnen- en buitenland. De optredens van Bismut zijn dynamisch, intens en recht voor zijn raap.

Bismut ziet er naar uit 2017 in stijl af te sluiten samen met hun matties van Mt. Echo. Ook Mt. Echo kent haar oorsprong in hetzelfde as van Bandito en Geiser. Muzikaal zijn ze echter een andere kant op gewandeld. Dankzij het zware bariton-gitaarwerk zet Mt. Echo een sferische soundscape neer waarin de muzikanten de ruimte en tijd nemen om je mee te sleuren in hun wereld. Van strak uitgedachte maatwisselingen tot langgerekte passages vol noise en melodie, zo bouwt de band haar nummers op naar een hoogtepunt.

MNHM + Mt. Echo + Bismut
Datum: 23 december
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek