Autobahn & Partisan naar Patronaat

Ticketmaster
Autobahn & Partisan naar Patronaat
Autobahn & Partisan naar Patronaat

“Zij gaan door waar Joy Division ophield”, werd er over het vorige album van Autobahn gezegd. En dat klopt ook wel. Hoewel de naam anders doet vermoeden, klinkt Autobahn onbetwitsbaar Brits, met hun melancholische, dissonante post-punk geluid. 3 november komt de band uit Leeds met het nieuwe album ‘The Moral Crossing’ en daarop is meer gekozen voor melancholie dan dissonantie. Ze gaan de donkere kanten van de ziel worden niet uit de weg. Maar hun muziek zit vol met plezier van het uitdrijven van deze donkerte; er is licht aan het aan van de tunnel, nu alleen nog even doorscheuren om daar te komen.

Vanuit België komt Partisan ondertussen ook een heel eigen geluid, vol donkere melodiën en dynamiek. Onmiskenbaar beïnvloed door post-punk, maar met heldere zang en gitaren, tegenover een flinke lading reverb en distortion. Daarmee voegt dit drietal hun muzikale achtergrond, van zelf spelen in heavy bands als Oathbreaker en Rise & Fall, en luisteren naar The Jesus and Mary Chain, Killing Joke, The Wipers en Chameleons, krachtig samen. Het zijn donkere hypnotiserende poptunes geworden, samengebracht op hun eerste album ‘We Have Been So Terribly Betrayed’, dat afgelopen september uitkwam.

Autobahn & Partisan
Datum: Wo 21 februari
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:30 u
Aanvang: 20:00 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek