Batushka naar 013

Ticketmaster
Batushka naar 013
Batushka naar 013

Blackmetal is weer helemaal opgeleefd. Dat is niet alleen te zien aan de Roadburn line-up van de laatste jaren, maar ook aan de constante stroom ijzersterke albums wat uitkwam. Eén van de beste albums van 2017 kwam van het mysterieuze Батюшка, beter bekend als Batushka. De band komt uit Polen en er gaan geruchten dat het een blackmetal supergroep betreft, maar dat weet eigenlijk niemand zeker. Op het debuutalbum ‘Litourgiya’ laat de groep blackmetal horen die even atmosferisch als agressief is, afgewisseld met (anti?) religieuze stukken van Slavische en Gregoriaanse koorzang. Live brengt Batushka een heuse hoogmis naar het podium.

Schammasch kreeg op Roadburn 2017 de eer om hun loodzware drieluik ‘Triangle’ (2016) integraal te spelen. Of dat werk nog niet genoeg was om nog een paar jaar mee vooruit te kunnen, kwam de experimentele black-doom band in 2017 alweer met opvolger ‘The Maldoro Chants: Hermaphrodite’. De Zweedse ‘Götisk Dödsindustri’ van Trepaneringsritualen opent. Verwacht nachtmerrieachtige en nihilistische dark-ambient en noise. Gezellig! Met elkander het einde van de wereld inluiden.

Batushka
Datum: wo 10 jan ’18
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 19:30u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek