Jen Cloher naar Rotown

Ticketmaster
Jen Cloher naar Rotown
Jen Cloher naar Rotown

Jen Cloher is sinds 2006 een sleutelfiguur binnen de DIY-scene van Melbourne: ze runt momenteel platenlabel Milk!-Records met haar vrouw Courtney Barnett. Barnett’s wereldwijde doorbraak moet ook voor Cloher best een aparte ervaring zijn geweest. De afgelopen drie jaar bracht Cloher vaak alleen thuis door, terwijl Barnett de hele wereld rondtoerde. Deze situatie leverde genoeg denkstof op voor haar fantastische vierde album.

Cloher komt zowel achteloos cool, humoristisch als onomwonden uit de hoek: de liedjes klinken spontaan en nonchalant ingespeeld, met prachtige verwijzingen naar de poëet Les Murray, Dirty Three – de band van Bad Seed Warren Ellis – en haar aan Alzenheimer’s overleden moeder. Ook Kurt Vile – die binnenkort een plaat uitbrengt met Barnett – doet een gastbijdrage, op het nummer Loose Magic.

De plaat heet overigens gewoon Jen Cloher, want voor vele luisteraars geldt het als introductie tot haar werk. Cloher nam de elf songs vorig jaar op met Barnett op gitaar, Jen Sholakis op drums en Bones Sloane op bas. In deze bezetting zal Cloher vanavond ook in Rotown staan!

Jen Cloher
Datum: 11 februari
Zaal: Rotown
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek