Jim White naar Paradiso

Ticketmaster
Jim White naar Paradiso
Jim White naar Paradiso

Van taxichauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf, pro-surfer tot fotomodel in Milaan en Amsterdam, Jim White is het allemaal geweest. In 2003 brak deze globetrotter door met de over hem gemaakte roadmovie “Searching for the Wrong Eyed Jesus”. Hier wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden. White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziek-scene. Eind jaren ’90 werd hij ontdekt door David Byrne (Talking Heads) en getekend op diens label Luaka Bop. Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen. Een poging om de geheimen van het zuiden van de V.S. te ontrafelen, en tegelijk af te rekenen met zijn eigen demonen. Of, zoals White het zelf stelt, ‘proberen om de gouden tand in Gods valse grijns te vinden.’ In het najaar verschijnt er een nieuw album van Jim White genaamd ‘Waffles, Triangles & Jesus’.

Jim White
Datum: 4 December 2017
Zaal: Paradiso
Zaal open: 21:45
Aanvang: 22:15
Tickets vanaf 13 oktober

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek