Colter Wall naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Colter Wall naar De Oosterpoort
Colter Wall naar De Oosterpoort

Rolling Stone Magazine selecteerde hem voor de top 10 ‘New country artists you need to know’, zijn nummer Sleeping On The Backtop is een soundtrack van de met Oscar genomineerde film Hell or High Water én dit nummer heeft inmiddels al meer dan een miljoen views op Spotify. Daarnaast valt hij goed in de smaak bij collega singer-songwriters en country- en rootsfans. Op zondag 28 januari reist Colter Wall af naar Groningen voor een intiem ‘TakeRoot presents’ concert in de Binnenzaal van De Oosterpoort.

Colter Wall
Colter Wall is een 22-jarige singer-songwriter die is opgegroeid in het prairielandschap van de Canadese provincie Saskatchewan. Zijn eerste EP Imaginary Appalachia werd in 2015 met overweldigend enthousiasme ontvangen. Door vele collega muzikanten wordt hij aangeprezen als de grote belofte, waaronder Steve Earl die zijn bewondering voor hem niet onder stoelen of banken steekt: “Colter Wall is bar none the best young singer-songwriter I’ve seen in twenty years!”. Inmiddels heeft Wall al een loyale grassroots fan base opgebouwd die nog steeds met rap tempo groeit.

Debuutalbum
Begin mei kwam Walls’ eerste album Colter Wall uit. Het album telt elf tracks, is geproduceerd door de met een Grammy Award bekroonde Dave Cobb en is opgenomen in RCA Studio A in muziekwalhalla Nashville. Naast de samenwerking met Cobb, zijn er nog een aantal grote namen die hebben meegewerkt aan het album, zoals Chris Powell (drums), Robbie Turner (pedal steel) en Mike Webb (piano). Op dit album hoor je Walls’ rauwe maar warm resonerende bariton die gepaard gaat met zijn scherpe, old-soul songwriting skills geïnspireerd door artiesten als Townes Van Zandt, Blaze Foley, Emmylou Harris & Waylong Jannings.

Colter Wall
Datum: zondag 28 januari
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop start vrijdag 20 oktober om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek