Racoon naar ‘t Beest, Atak en Gebouw T

Ticketmaster
Racoon naar ‘t Beest, Atak en Gebouw T
Racoon naar ‘t Beest, Atak en Gebouw T

Bassist Stefan de Kroon verlaat Racoon. Dit werd vanochtend bekend gemaakt bij GIEL op Radio Veronica. De Zeeuwse band viert zijn afscheid en staat nog een laatste rondje met hem op de planken tijdens een korte tournee die afsluit op 2 december in MartiniPlaza in Groningen. Voor de gelegenheid organiseert Racoon extra shows in Goes, Enschede en Bergen Op Zoom.

Op 6 oktober presenteerde Racoon haar nieuwe studio-album ‘Look Ahead And See The Distance’. Voor bassist Stefan de Kroon werd het de laatste muzikale worp met zijn kompanen vooraleer hij de groep verlaat. Stefan de Kroon stond 20 jaar geleden mee aan de wieg van Racoon en was niet alleen als bassist, maar ook als songschrijver, toetsenist en tweede stem, een ongelooflijke kracht binnen de band. Racoon is ontzettend trots op de rit die ze al die jaren samen reden en op dat laatste album.

In een statement via social media lichtte Stefan vandaag zijn beslissing om uit Racoon te stappen nader toe. Het afscheid valt zwaar, maar het respect en begrip vanuit de band is groot. “Stefans beslissing getuigt van een enorme eerlijkheid en integriteit, maar ik had van hem niet anders verwacht”, adus zanger Bart van der Weide, “Als het op is, dan is het op, en dan moet je dat durven benoemen. En dat doet hij. Stefan wil nieuwe paden bewandelen, nieuwe horizonnen verkennen. Wij dragen hem als muzikant en als mens hoog in het vaandel en kijken nu al uit naar zijn nieuwe projecten. En we gaan hem missen, uiteraard. Maar voor het zover is, staan we nog een aantal keer samen op het podium. Dat wordt voor iedereen een bijzondere ervaring.”

Stefan de Kroon speelt zijn laatste grote concerten met Racoon op 24 november in Klokgebouw Eindhoven en op 2 december in MartiniPlaza in Groningen.

Racoon
Datums:
14 nov ‘t Beest, Goes
21 nov Atak, Enschede
23 nov Gebouw T, Bergen Op Zoom
Kaarten voor deze shows gaan morgen 7 november om 10.00 in verkoop via de zalen.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek