Napalm Death naar Iduna

Ticketmaster
Napalm Death naar Iduna
Napalm Death naar Iduna

Donderdag 5 april komen de grindcore-pioniers Napalm Death voor een exclusieve clubshow naar Poppodium Iduna te Drachten. Momenteel werkt het Engelse kwartet aan een nieuw album wat eind 2018 zal uitkomen, tot die tijd zijn de mannen non-stop on tour en als onderdeel van hun Europese tournee waarmee ze naar Scandinavië af zullen reizen spelen de heren exclusief in Iduna!

Voor de een klinkt het als een brij van lawaai: een middelvinger naar enige melodie. Voor de andere klinkt het als het bruutst wat hij/zij ooit gehoord heeft: grindcore. Waar wel iedereen het over eens kan zijn, is dat Napalm Death de onbetwiste grondleggers van het genre zijn. Dit uit Birmingham afkomstige ensemble is begin jaren 80 opgericht en uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke metalbands aller tijden. Enerzijds beïnvloed door het harde punkgeluid van bands als discharge, heresy en siege in de mix met de anarchopunk van crass en anderzijds door de vroege thrash- & death metal wisten ze met tijdgenoten Extreme Noise Terror, Repulsion en Terrorizer een geheel nieuwe sound neer te zetten.

Het debuutalbum ‘Scum‘ en de platen ‘Harmony Corruption‘ en ‘From Enslavement Into Obliveration‘ staan bekend als klassiekers uit het genre. Nu meer dan dertig jaar later bewijzen Shane Embury en de zijnen nog immer mee te kunnen in de top van de hedendaagse grind- & metalscene. Zo verscheen in 2013 het volop geprezen ‘Utilitarian‘ en bracht de band eind 2015 het meest recente wapenfeit ‘Apex Predator – Easy Meat‘ uit wat gerekend kan worden als een van de hoogtepunten uit de lange carrière van Napalm Death.

Napalm Death
Datum: donderdag 5 april 2018
Zaal: Poppodium Iduna, Drachten
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

Ticketmaster