King Crimson naar Het Concertgebouw

Ticketmaster
King Crimson naar Het Concert- gebouw
King Crimson naar Het Concert- gebouw

Op vrijdag 13 juli 2018 komt de legendarische rockformatie King Crimson voor een concert naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Onder de bezielende leiding van muzikaal genie Robert Fripp zal het publiek aldaar maar liefst drie uur in vervoering worden gebracht door een uniek staaltje progrock. De voorverkoop voor het concert van King Crimson begint op vrijdag 1 december om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Al sinds de oprichting eind jaren zestig combineert King Crimson verschillende muziekstijlen met elkaar zoals geen andere band dat kan. Psychedelica, klassiek, jazz, folk, elektronica, het komt allemaal voorbij. En dat ze ook wel de grondleggers van het progrock genre genoemd worden, blijkt maar weer uit de invloed die de band heeft op andere topacts: onder andere Yes, Genesis, Rush, Tool, ze geven stuk voor stuk aan geïnspireerd te zijn door King Crimson. Met name vanwege het ijzersterke debuut aka meesterwerk ‘In The Court Of The Crimson King’ uit 1969. Maar ook de twaalf studio-albums die daarop volgden alsmede de vele live-platen staan in de kast van menig liefhebber.

Ergens tussen de 250.000 en 500.000 mensen stonden er in 1969 in het Londense Hyde Park, toen King Crimson het voorprogramma verzorgde voor de Rolling Stones aldaar. Het betekende de doorbraak voor Robert Fripp en de zijnen. Alles klopte. En vele pauzes, bandwisselingen en solo-uitstapjes, al dan niet met andere muzikanten, later, staat King Crimson nog altijd overeind. In 2014 en 2015 stond de song ‘Starless’ na lange afwezigheid weer in de Top 2000, in dat laatste jaar verkocht King Crimson tevens tweemaal de Utrechtse Tivoli Vredenburg uit en nu is het tijd voor onze hoofdstad. Het concert in Het Concertgebouw in Amsterdam maakt deel uit van de Robeco SummerNights.

King Crimson
Datum: Vrijdag 13 juli 2018
Zaal: Het Concertgebouw, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
De kaartverkoop voor het concert van King Crimson start op vrijdag 1 december om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek