Nouveau Vélo naar V11

Ticketmaster
Nouveau Vélo naar V11
Nouveau Vélo naar V11

Nouveau Vélo’s muziek gaat al jaren mee. Al sinds 2012 herkennen we de vier Brabanders aan hun sprankelende indie-pop geluid, met gitarist Niek Leenders als bliksemaanjager: zijn expressieve gitaarklanken janken, sluimeren en knoeien over de randen. Het titelloze debuutalbum, dat uitkwam in 2014, leverde Nouveau Vélo louter lovende kritieken op, alsmede gunstige vergelijkingen met bands als R.E.M., Orange Juice, Real Estate en The Feelies.

Nouveau Vélo begon echter bescheiden, zoals de meeste voorgenoemde bands waarschijnlijk ook zijn ontstaan: gegrond in vriendschap tussen vier individuen. In een Brabants dorpje is niet zo gek veel te beleven, dus elke week repeteren in een oefenhok was goed toeven. Deze vriendschap is het zaadje waaruit de muziek is voortgeplant. De eerste EPs van Nouveau Velo heten passend genoeg Courgette en Moestuin. De fraaie ‘healing pop’ van het kwartet ving aanvankelijk een soort kneuterige onbevangenheid: het typerende sturm und drang-gevoel sprong er vanaf.

Op laatste plaat Reflections dat vorig jaar verscheen bij Excelsior toont Nouveau Vélo een nieuw soort gedrevenheid. Waar Nouveau Vélo in het verleden nog zich weleens verschool achter effecten en galm, omarmt Reflections definitief de pure popmelodie. Geen beter voorbeeld te noemen dan You, een eersteklas oorwurm over ongekunstelde liefde. Op 26 januari verschijnt er een nieuwe EP van de band!

Nouveau Vélo
Datum: 24 maart
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Ticketmaster