LowaddictSoundsystem naar Patronaaat

Ticketmaster
Lowaddict- Soundsystem naar Patronaaat
Lowaddict- Soundsystem naar Patronaaat

LowaddictsSoundsystem, bestaande uit Dillan Sondervan en Maaike van der Weide, is een producersduo dat het zelfbenoemde genre Trip-Hop House maakt. LowaddictsSoundsystem is een verwijzing naar het Lowlands festival. Als trouwe bezoeker van het festival ontdekte Dillan dat er niet alleen verschillende muziekstijlen naast elkaar, maar ook door elkaar gemixt kunnen worden. Deze invloeden zijn dan ook terug te vinden in de muziek van Dillan en Maaike: een mix van Underworld, Bonobo, Deadmau5 en Moderat.

Als elektronische live act laten Dillan en Maaike op het podium zoveel mogelijk live gebeuren. Dit door bijvoorbeeld zelf synths te bespelen via Ableton push, een Nord Lead 4, live gitaar, vocals en gast muzikanten die meespelen.

Dillan en Maaike hebben elkaar in 2014 voor het eerst via Tinder leren kennen. Dit bleek meteen een muzikale match, wat resulteerde in een hechte vriendschap. Hier ontstond het idee om samen te werken als producer en vocaliste. Na een aantal nummers te hebben gemaakt besloten ze eind 2015 het project ‘LowaddictsSoundsystem’ van Dillan uit te breiden naar een duo.

Dillan Sondervan is een geboren en getogen Haarlemmer uit 1991 die al vanaf kleins af aan met muziek bezig is. Op zijn 18e is hij begonnen als DJ en anderhalf jaar later is hij begonnen met produceren. Dillan is gaan experimenten met stijlen en kwam tot de conclusie dat de huidige stijl de juiste was. De afgeronde opleiding Albeda College AMP was de eerste stap
en nu studeert Dillan Composition, Music Production aan de HKU om deze stijl te perfectioneren.

Maaike van der Weide is in 1996 geboren in Groningen, opgegroeid in Roden en woont nu in Zwolle. Op haar 13e is ze begonnen met gitaarspelen, waarbij ze 3 jaar later ook ontdekte dat ze kon zingen. Na een jaar in een bluesbandje te hebben gespeeld is ze solo gegaan als singer-songwriter. Met een grote liefde voor elektronische- en live muziek was de volgende stap, LowaddictsSoundsystem, dan ook snel gemaakt.

In 2015 is LowaddictsSoundsystem tweede geworden bij de Rob Acda Award. Daarnaast hebben ze een keer op 3fm gespeeld, twee keer op het Eendracht festival gestaan en twee keer op Making Waves festival gestaan.
“LowaddictsSoundsystem brengt een unieke mix van elektronica en vocalen.” (Jury Rob Acda Award, 2015)

LowaddictSoundsystem
Datum: Wo 25 april
Zaal: Patronaat
Zaal open: 20:30 u
Aanvang: 21:00 u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek