Discharge naar Iduna

Ticketmaster
Discharge naar Iduna
Discharge naar Iduna

De Engelse punkband Discharge zal op zondag 22 april een exclusieve clubshow geven in Drachtster Poppodium Iduna. Discharge stond begin jaren 80 aan de wieg van de Engelse hardcorepunk en heeft met de zogenaamde ‘D-beat’ (discharge-beat) zelfs een drumstijl en muzikaal genre naar zich vernoemd.

Bands als Metallica, Slayer, Machine Head, Napalm Death, Arch Enemy en Sepultura noemen dit uit Stoke-on-Trent afkomstige ensemble een van hun grootste inspiratiebronnen en een genre als crustpunk was waarschijnlijk niet eens uitgevonden zonder Discharge. De rauwe sound van deze band was begin jaren ’80 revolutionair te noemen. Keiharde compromisloze hardcorepunk met de versterkers op 11 en het snelheidspedaal volledig ingetrapt: de perfecte fusie van punk met metal. Het debuutalbum ‘Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing’ is dan ook een echte klassieker. Niet alleen in de punk, maar ook in de metal, crust en hardcore wordt dit album, het Engelse antwoord op de Amerikaanse hardcore, enorm gewaardeerd.

Niet dat Discharge nog iets te bewijzen heeft maar begin 2017 kwam de band met haar meest recente album ‘End Of Days’ waarop de Britten duidelijk laten horen nog niet de rauwe rand te zijn verloren, en ook de anarchistische teksten niet. Deze pacifistische band klinkt bijzonder agressief en is een heuse punklegende die in één adem genoemd mag worden met GBH en The Exploited.

Discharge
Datum: zondag 22 april
Zaal: Iduna
Zaal open: 19:00
Aanvang concert: 19:30

Ticketmaster