Einstürzende Neubauten naar de Limburgzaal

Ticketmaster
Einstürzende Neubauten naar de Limburgzaal
Einstürzende Neubauten naar de Limburgzaal

Op 26 augustus 2018 geeft de Duitse Avantgardistische performance-groep Einstürzende Neubauten een exclusieve Nederlandse show in de LIMBURGzaal tijdens Cultura Nova. Het concert vindt plaats binnen een cultureel programma dat gaat over de periode ná de mijnsluitingen en wordt georganiseerd door Cultura Nova i.s.m. Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR, met medewerking van philharmonie zuidnederland.

Bijna 38 jaar na de oprichting van Einstürzende Neubauten, is de band nog onverminderd relevant en springlevend. Met hun eigengemaakte instrumentarium en installaties verlegt Einstürzende Neubauten de conventionele grenzen binnen de popmuziek, waarmee ze een inspiratiebron vormen voor meerdere nieuwe generaties artiesten als Depeche Mode, Nine Inch Nails, Tomahawk en Henry Rollins. Einstürzende Neubauten, letterlijk vertaald ‘instordende nieuwbouw’, is is bij uitstek de belichaming van het grauwe post-industriële Europa van de jaren tachtig. De band uit West-Berlijn rondom zanger-gitarist Blixa Bargeld vertolkt daarmee als geen ander het verval en de pijn van Heerlen na de mijnsluiting.

Tijdens Cultura Nova speelt Einstürzende Neubauten een integrale uitvoering van het muzikale oorlogsdocument en conceptalbum ‘Lament’. Album en concert kwamen in 2014 tot stand in opdracht van de gemeente Diksmuide (BE) als herdenking aan de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Einstürzende Neubauten is op zoek gegaan naar muziek en thema’s uit de periode van deze Grote Oorlog. Een strijkkwartet van de philharmonie zuidnederland zal Einstürzende Neubauten tijdens het concert begeleiden.

Einstürzende Neubauten
Datum: 26 augustus
Zaal: Limburgzaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Ticketmaster