Kraantje Pappie naar De Oosterpoort (Extra show)

Ticketmaster
Kraantje Pappie naar De Oosterpoort (Extra show)
Kraantje Pappie naar De Oosterpoort (Extra show)

De Groningse rapper Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, komt op zaterdag 22 december voor de derde keer dit jaar naar De Oosterpoort. De show op 9 maart was binnen één week uitverkocht en die van 20 december binnen 24 uur! Kraantje schrijft Groninger pophistorie!

Albums
Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte een groots, eigen en elektronisch geluid en een verzameling aan gouden en platina hits, waaronder de singles; Waar Is Kraan, Feesttent, Pompen en De Manier. Het derde album Crane III behaalde de gouden status. Kraantje heeft samen met Bizzey, Chivv en Yung Felix de nieuwe single Ja uitgebracht. In januari van dit jaar kwam de track uit en stond meteen in de Top 40.

Meer dan muziek
De gewortelde Groninger met Rotterdamse tongval is naast zijn muziek bekend
van de Nederlandse showbizz. Zo presenteerde hij in 2013 samen met Geraldine Kempers ‘The Next MC’ en deed hij in 2016 mee met Expeditie Robinson. Naast rappen runt Kraantje een eigen muzieklabel en boekingsbedrijf.

Live-fenomeen
Talloze optredens in Nederland en België bezorgden hem een onschendbare live-reputatie, mede door zijn unieke manier van rappen. Hij stond onder andere op grote shows als Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en Dutch Valley. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn wijst de geschiedenis uit dat Kraantje Pappie alles glansrijk transformeert tot een gegarandeerd groot feest.

Kraantje Pappie
Datum: Zaterdag 22 december
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
Tickets

Ticketmaster