Thom Yorke naar Carré

Ticketmaster
Thom Yorke naar Carré
Thom Yorke naar Carré

Thom Yorke, frontman van de band Radiohead, komt op 4 juni met een exclusieve show naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Yorke treedt op in een live mix met Radiohead producer en drievoudig Grammy Award winnaar Nigel Godrich, waarbij meester in visueel spektakel Tarik Barri de visuals verzorgt.

Dat Thom Yorke een multi-talent is die uitblinkt in praktisch ieder muzikaal project, staat als een paal boven water. Naast zijn rol als zanger, songwriter en multi-instrumentalist van Radiohead treedt de Engelse muzikant op als DJ, en houdt hij er meerdere soloprojecten op na.

Recentelijk bracht Yorke een heruitgave uit van zijn in 2014 uitgekomen album ‘Tomorrow’s Modern Boxes’. Dit album was opvolger van zijn eerste soloalbum ‘The Eraser’ (2006) en werd een veelbesproken onderwerp vanwege de manier waarop het album in de markt werd gezet. Het album werd namelijk uitgebracht via BitTorrent, waarmee de muziek direct van artiest naar fan werd gebracht zonder tussenkomst van derden partijen.

Thom Yorke wordt geroemd om zijn sound, die hoog en expressief is. Met zijn kenmerkende falsetto-stem is hij een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie. Samen met producer Nigel Godrich, ook wel het zesde bandlid van Radiohead genoemd, zal Yorke een live mix opvoeren in Koninklijk Theater Carré op 4 juni. Tijdens deze exclusieve show voegt ook Tarik Barri zich bij het duo. Barri is geen onbekende: hij werkt al jaren uitgebreid samen met Radiohead en Thom Yorke om voor hen de meest bizarre en prachtige visuals te creëren.

Thom Yorke
Datum: Maandag 4 juni 2018
Zaal: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang 20:00 uur
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 23 maart om 11:00 uur

Ticketmaster