Beck naar 013

Ticketmaster
Beck naar 013
Beck naar 013

Het is bijna niet meer te bedenken, maar toen Beck Hansen in 1994 doorbrak met ‘Loser’ (van de plaat ‘Mellow Gold’) zagen velen critici hem als voorloper van de ‘slacker’ generatie. Dat Beck daar niet veel voor voelde, hebben de jaren daarna wel bewezen. Hiphop, lo-fi, country, americana, blues, hiphop, folk, rock en zelfs jazz; Beck laat zich schijnbaar overal door inspireren. Moeiteloos pakt hij elementen uit verschillende genres en rijgt die moeiteloos aaneen tot een steekhoudend geheel. Het leverde meerdere geweldige albums op – waaronder ‘Odelay’ (1996), ‘Sea Change’ (2002) en ‘Morning Phase’ (2014) – en het heeft hem voorgoed toegevoegd aan de rijke canon van de popmuziek.

In 2016 prijkte Beck nog in het lijstje headliners van het grootste festival ter wereld, Glastonbury, en sloot hij op vrijdag de Main Stage van Best Kept Secret af. In 2017 verscheen het nieuwe album ‘Colors’ – vooruitgegaan door de hit ‘Dreams’ – en dat album brengt hem vanavond exclusief naar 013. Dat Beck überhaupt niet veel te vinden is in de Nederlandse clubs – dit is pas zijn derde clubshow in 10 jaar – maakt deze show nog net wat specialer.

De support vanavond komt van het Nederlandse EUT. De band uit Amsterdam brengt een frisse pop-rock sound die doet denken aan het vroegere werk van Blur, Weezer en… Beck! Het perfecte voorprogramma dus!

Beck
Datum: ma 4 juni
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
Tickets

Ticketmaster