Chuck Prophet naar Lantarenvenster

Ticketmaster
Chuck Prophet naar Lantaren- venster
Chuck Prophet naar Lantaren- venster

Chuck Prophet begon zijn loopbaan in de jaren tachtig met psychedelische rootsband Green on Red. Sindsdien jaagt deze Californische songwriter rusteloos de verloren geest van rock ‘n’ roll na. Door de jaren heeft Prophet een onmiskenbaar West Coast rockgeluid ontwikkeld, met gortdroge, geestige liedjes over de schaduwzijde van de American Dream. De realiteit is vaker absurder dan fictie in het universum van Chuck Prophet. Zijn liefde voor cultfilms en misdaadverhalen schemert vaak door in zijn werk.

Vanavond in LantarenVenster speelt de beste man een akoestische set. Ongetwijfeld met zowel oude favorieten als nummers van nieuwste langspeler Bobby Fuller Died For Your Sins. Hij beschrijft het album zelf als ‘California Noir’. De songs zijn verbonden door een constante spanning tussen romantiek en realiteit, die ook onder de oppervlakte schuilt in alle noir-films en paperbacks. Prophet bezingt gedoemde liefde, ontroostbare eenzaamheid, rijkdom, armoede en geweld, altijd met dikke knipoog en relativeringsvermogen.

Chuck Prophet
Datum: 12 september
Zaal: Lantarenvenster
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Ticketmaster