John Butler Trio + naar Paradiso

Ticketmaster
John Butler Trio + naar Paradiso
John Butler Trio + naar Paradiso

John Butler verhuisde midden jaren ’80 vanuit Amerika naar Australië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. De oversteek naar Down Under zou niet veel later de basis blijken voor zijn muzikale carrière. Deze begint als straatmuzikant. Zijn trio’s grote doorbraak volgde in 2001 met het album ‘Three’. Sindsdien bracht het John Butler Trio nog vier studio-albums uit, waarvan ‘Flesh & Blood’ (2014) de laatste is. De band heeft inmiddels ook de langverwachte opvolger daarvan aangekondigd. De roots/bluegrass vormt de rode draad in het oeuvre van de band, maar geldt vooral ook als solide basis om vanuit hier nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan.

Ondanks dat de naam doet denken dat de band uit drie personen bestaat, heeft John Butler dit jaar zijn band uitgebreid naar een vijftal onder de naam John Butler Trio +. Hiermee kan de band een nog dynamischere live-show laten horen, waarin natuurlijk plek is voor klassiekers als ‘Betterman’, ‘Zebra’ and ’What You Want’.

John Butler Trio +
Datum: Woensdag 31 Oktober
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek