Oomph! naar Iduna

Ticketmaster
Oomph! naar Iduna
Oomph! naar Iduna

De Duitse band Oomph! komt zaterdag 19 maart naar Poppodium Iduna te Drachten voor een exclusieve NL show! De pioniers van de Duitse industrial/gothic rock scene werken momenteel aan een nieuw studio-album, aanleiding voor een Europese tour in 2019.

In de jaren 90 is Oomph! samen met Rammstein één van de bands geweest die een nieuwe muziekscene vormden in Duitsland. Met hun vernieuwende geluid van metal, industrial, alternative rock, electronica en gothic hebben de Duitsers een grote fanschare verworven. Het Amerikaanse tijdschrift Billboard Magazine omschreef hen als ‘Sepultura meets DAF’.

Oomph! is nooit bang geweest om de gevestigde orde aan de kaak te stellen met hun controversiële teksten die vaak de maatschappij bekritiseren. In 2015 vierde de band nog zijn 25-jarig jubileum met het studio-album XXV. Het trio is zich altijd blijven vernieuwen en werkt momenteel aan hun 13e album, waarvan de releasedatum gepland staat voor 18 Januari 2019 via Napalm Records. Kortom, dat belooft een show met veel nieuw materiaal maar uiteraard mogen de klassiekers niet ontbreken!

Oomph!
Zaal: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: zaterdag 16 maart 2019
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Ticketmaster