5 Seconds Of Summer naar AFAS Live

Ticketmaster
5 Seconds Of Summer naar AFAS Live
5 Seconds Of Summer naar AFAS Live

Op maandag 5 november komt de populaire Australische poprockband 5 Seconds Of Summer voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. Na de enorme 5SOS3-tournee die in maart in Europa begon, onder andere naar hun geboorteplaats Sydney ging en deze week in Brazilië eindigde, hebben Luke, Ash, Calum en Michael vandaag nieuwe data voor hun ‘Meet You There’ Tour aangekondigd.

Onlangs bracht de band een akoestische versie van hun nieuwe hit ‘Youngblood’ uit. Het is het titelnummer van het derde studioalbum van de band, dat op 15 juni uitgebracht wordt en nu al beschikbaar is voor pre-order. Fans die het album vooraf bestellen, ontvangen onmiddellijk de tracks ‘Youngblood’ en ‘Want You Back.’

‘Youngblood’ staat in de top van Spotify’s Today’s Top Hits en heeft meer dan 105 miljoen streams wereldwijd. Rolling Stone zegt over de single: “5 Seconds of Summer shred on ‘Youngblood.’ [The song] has a relentless, thumping rhythm, around which [5SOS] move between delicate verses and a booming chorus.” De band beklom onlangs ook de Australische ARIA Singles-hitlijst met ‘Youngblood’ – het eerste nummer van een Australische act die sinds 2016 de beste plek in Australië bereikte en de tweede # 1 voor 5SOS die in 2014 de ARIA Singles Chart regeerde met hun debuut ‘She Looks So Perfect’.

Na meer dan 5 jaar opnemen en touren na hun eerste twee albums – beide debuteerden op nummer 1 op de Billboard 200 – verkaste de band naar Los Angeles op zoek naar ​​nieuwe samenwerkingen, invloeden en inspiraties. Ze schreven en namen het grootste deel ‘Youngblood’ op met het Zweedse producerend schrijversteam Carl en Rami (Nicki Minaj, Madonna). Andere medewerkers zijn Andrew Watt en Ali Tamposi (Camilla Cabello), producer / instrumentalist Mike Elizondo (Dr. Dre, Eminem, Fiona Apple), producent / ingenieur Noah Passovoy (Maroon 5), J Kash (Maroon 5, Charlie Puth), Azië Whitacre (Hailee Steinfeld, Zedd) en Andrew Goldstein (Linkin Park, Simple Plan).

Geprezen als de “grootste nieuwe rockact in de wereld” door Rolling Stone, is 5SOS de enige band in de geschiedenis die haar eerste twee studioalbums in de Billboard 200 op nummer 1 ziet binnenkomen. 5SOS’s titelloze debuutalbum heeft wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Sounds Good Feels Good kwam vervolgens in 2015 op nummer 1 binnen in maar liefst 12 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië én Nederland. ‘She’s Kinda Hot’, de eerste single van dat album, stond bovenaan de iTunes-hitlijsten in 44 landen.

5 Seconds Of Summer
Datum: Maandag 5 november 2018
Zaal: AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Tickets vanaf 15 juni

Ticketmaster