Greta Van Fleet naar 013

Ticketmaster
Greta Van Fleet naar 013
Greta Van Fleet naar 013

Deze week maakte de jonge rocksensatie uit Michigan bekend dat ze op maandag 29 oktober naar Tilburg komen voor een exclusieve show in 013 Poppodium. Greta Van Fleet bestaat uit de tweelingbroers Josh (zang) en Jake (gitaar), hun jongere broer Sam Kiszka (bas, toetsen) en drummer Danny Wagner. Alhoewel de band bestaat uit begin 20’ers, maken ze verrassend volwassen klinkende classic rock. Led Zeppelin en Aerosmith zijn niet ver weg en ook The Who is een duidelijke invloed. Zanger Josh Kiszka wordt veel met Jimmy Page vergeleken, wat tot lovende woorden van die laatste leidde.

Hoewel de band pas een EP en mini-album uit heeft, zijn ze binnen no-time mateloos populair geworden. Het nummer Highway Tune werd gebruikt in de serie Shameless, ze deelden het podium met Elton John, en ze verkochten binnen no time Doornroosje, Melkweg en Paradiso uit. Aankomend weekend speelt de band op Pinkpop.

Greta Van Fleet
Datum: Maandag 29 oktober
Zaal: 013 Poppodium, Tilburg
Aanvang: 20:00 uur
Tickets vanaf 15 juni

Ticketmaster