Leela James naar Paradiso

Ticketmaster
Leela James naar Paradiso
Leela James naar Paradiso

Leela James is een Amerikaanse soulzangeres uit Los Angeles die artiesten zoals James Brown, Roberta Flack en Gladys Knight als haar grootste inspiratiebronnen ziet. De diepte en kracht in haar stem doen je dan ook gelijk denken aan befaamde zangeressen uit de jaren ’60 en ’70.

In 2004 tourde Leela James mee als openingsact voor The Black Eyed Peas en Macy Gray. In datzelfde jaar was ze te horen op het album Soul Survivor II van dj, producer en hiphoplegende Pete Rock.

Haar debuutalbum A Change Is Gonna Come kwam uit in 2005 en daarop is goed te horen wat de stijl van Leela James inhoudt – een boeiende mengeling van funk, R&B en gospelmuziek. Het album betekende het startschot voor haar carrière, mede door de grote namen die ze hiervoor wist te strikken. Raphael Saadiq, Kanye West en Wyclef Jean leverden allen een gastbijdrage. Daarna volgden er al gauw meerdere albums, wat eraan bijdroeg dat Leela James tot op de dag van vandaag als één van de meest toonaangevende soulzangeressen geldt.

Leela James
Datum: Dinsdag 11 September
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Ticketmaster