Michiel Borstlap naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Michiel Borstlap naar De Oosterpoort
Michiel Borstlap naar De Oosterpoort

Na een imposante internationale jazzcarrière sloeg pianist en componist Michiel Borstlap op het voor de Edison Publieksprijs 2017 genomineerde album Velvet een nieuwe weg in: die van de minimal music. Een pad dat hij op zijn nieuwe album Georg voortzet. Minder noten, meer gevoel en met een hoofdrol voor zijn eerste piano, een honderdjarig exemplaar met een eigenzinnige, doorleefde sound, dat op 22 februari 2019 meekomt naar De Oosterpoort.

Georg
Vorig jaar besloot Michiel Borstlap dat hij alleen nog maar op ‘Georg’ wilde spelen. Georg is zijn eerste piano, waar hij als tienjarig jongetje al op speelde. Een instrument uit 1912, door zijn moeder gevonden in een verlaten militaire barak. Volgens Borstlap is Georg niet zomaar een piano. “Hij heeft een heel doorleefde sound. Als je aanslaat klinkt er veel meer dan die ene noot, in de verte zweeft nog een andere klank. En je hoort allerlei getik en gekraak. Er is wel eens een stemmer geweest die voorstelde hem te repareren, maar dat wil ik niet. Die gebreken zijn juist heel mooi.”

Eerlijke muziek
Ook in de rest van zijn leven is Borstlap minimalistischer geworden. Waar hij eerder een extravagant leven leidde en overal ter wereld optrad, gaat het de pianist nu meer om het gevoel en de emotie achter de muziek. De pianist ziet een enorme opkomst en populariteit in deze eerlijke muziek. Hij geeft regelmatig belevingsconcerten bij hem thuis. Tijdens deze concerten voelt Borstlap het publiek ontspannen en loslaten. En dat is precies waar hij naar streeft.

Michiel Borstlap
Datum: Vr 22 februari
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.30 uur
Tickets

Ticketmaster