Ambrose Akinmusire Quartet naar TivoliVredenburg

Ticketmaster
Ambrose Akinmusire Quartet naar Tivoli Vredenburg
Ambrose Akinmusire Quartet naar Tivoli Vredenburg

Ambrose Akinmusire is “a thrilling young trumpeter and astute bandleader with a unique spark in his playing,” aldus The New Yorker. Op negentien jarige leeftijd werd Akinmusire al ontdekt door Steve Coleman, die in het Berkeley High School Jazz Ensemble zag wat de jonge trompettist in zijn mars had. Niet lang daarna won hij de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Competition, de Carmine Caruso International jazz trumpet Solo Competition en bracht hij zijn debut album Prelude…To Cora uit. Daarnaast deelde hij het podium met o.a. Aaron Parks, Roy Hargrove, Linda Oh en Esperanza Spaling.

Het tweede album onder zijn eigen naam werd uitgebracht op het legendarische Blue Note Records. DownBeat schreef over When the Heart Emerges Glistening; “spectacular and not at all shy — muscular, driving, with a forward sound, pliant phrasing and a penchant for intervallic leaps. Clearly something very special and personal is at work here, a vision of jazz that’s bigger than camps, broader and more intellectually restless than blowing sessions.”

Een paar jaar later en heel wat podiumervaring rijker verscheen zijn tweede Blue Note wapenfeit The Imagined Savior Is Far Easier To Paint, waarop je hoort dat zijn artistieke visie een nieuw niveau heeft bereikt. Hij stort zich meer op de modern gecomponeerde jazz dan voorheen. Zoals hij zelf zegt: “composition is what I’ve been focusing on the last few years. I want to be able to write a song and not have it need improvisation.”

Ambrose Akinmusire Quartet
Datum: 18 januari
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:45

Ticketmaster