The Fortunate Sons naar de NIEUWE NOR

Ticketmaster
The Fortunate Sons naar de NIEUWE NOR
The Fortunate Sons naar de NIEUWE NOR

In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum spelen The Fortunate Sons op vrijdag 8 februari in poppodium NIEUWE NOR deze Woodstock-show integraal, aangevuld met ander repertoire van de weergaloze Amerikaanse southern rockband.

1969; het zijn de hoogtijdagen van Creedence Clearwater Revival, waarin de band met haar eigenzinnige mix van pakkende hits en uitgesponnen improvisaties haar unieke klasse etaleerde, en een weergaloze show speelde tijdens Woodstock. Dat hun karakteristieke swamp rock – een mix van country, blues en rock n’ roll – na 50 jaar nog steeds springlevend is, wordt wel bewezen door hun talloze noteringen in de Top 2000 ieder jaar en het gebruik van hun muziek in films en series.

The Fortunate Sons vertolken al meer dan 10 jaar op overtuigende wijze de muziek van Creedence Clearwater Revival. Speciaal voor deze “50 jaar na Woodstock”-clubtour heeft de band – bestaande uit Ipo van Drooge, Marco Oonincx en Toon Eppink – vierde man Jan van Bijnen ingelijfd om de authentieke CCR-sound nog dichter te benaderen en het publiek mee te nemen op de ultieme CCR-trip. Naast de integrale uitvoering van de Woodstock-set zal de show aangevuld worden met een greep uit het glansrijke repertoire van de Amerikaanse southern rockband. Een lange rij hits met hier en daar plek voor een juweeltje van een albumtrack of b-kantje voor de echte die-hard fans en fijnproevers.

The Fortunate Sons
Datum: 08 Februari 2019
Zaal: NIEUWE NOR
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00

Ticketmaster