Young Boss N*ggaz: YBN Nahmir, YBN Almighty Jay, YBN Cordae naar Amsterdam

Ticketmaster
Young Boss N*ggaz: YBN Nahmir, YBN Almighty Jay, YBN Cordae naar Amsterdam
Young Boss N*ggaz: YBN Nahmir, YBN Almighty Jay, YBN Cordae naar Amsterdam

YBN werd in 2017 bekend doordat de 17-jarige YBN Nahmir (echte naam Nick Simmons) uit Birmingham, Alabama zijn doorbraak single genaamd ‘Rubbin of the Paint’ in 4 weken tijd meer dan 20 miljoen keer werd bekeken op Youtube. Inmiddels staat de teller op 200 miljoen en dat lijkt voorlopig niet te gaan stoppen. YBN bestaat uit Nahmir, die vooral straatrap maakt en bekend werd door zijn freestyles tijdens het spelen van de game GTA5 via het platform XBOX Live. Hij raakte via het gamen bevriend met veel mensen uit de Bay Area die zijn stijl ook flink beïnvloedden. Vervolgens ging het hard en begin dit jaar brachthij zijn succesvolle vervolgsingle ‘Bounce Out With That’ uit. Dan is er YBN Almighty Jay: hij brengt de “songs to dance to”, zoals hij zelf zegt, terwijl YBN Cordae bekend staat als de meest lyricaal sterke van de drie. In een reactie op J Cole’s nummer 1985 laat hij zien over welke skills hij beschikt. YBN ziet zichzelf als de volgende rap superformatie die op individueel vlak en als collectief de rapwereld over gaan nemen.

Zondag 23 September in Paradiso Noord  – voorverkoop start 13 juli 10.00 uur
Zaal open 19:30, Aanvang 20:30

Ticketmaster