Jameszoo Quartet, Bruxas en DJ BertBert naar het Concertgebouw

Ticketmaster
Jameszoo Quartet, Bruxas en DJ BertBert naar het Concert- gebouw
Jameszoo Quartet, Bruxas en DJ BertBert naar het Concert- gebouw

Op donderdag 18 oktober presenteren ADE en Entrée in Het Koninklijk Concertgebouw het Jameszoo Quartet, Bruxas en DJ BertBert. In een intieme clubsetting, waarbij alle stoelen uit de Kleine Zaal zijn verwijderd, brengen zij een programma vol afwisseling.

Jameszoo Quartet

DJ en producer Mitchel van Dinther, alias Jameszoo, opende samen met het Metropole Orkest de vorige editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Internationaal brak Jameszoo door met eigen muziek waarin jazz en elektronica moeiteloos samengaan. Zijn composities bevinden zich op het snijvlak van precisie en waanzin. In zijn eigen woorden: ‘Mijn muziek is niet echt uit te leggen. Je houdt ervan of je vindt het stom’. Het vooruitstrevende Amerikaanse label Brainfeeder hoort bij de liefhebbers. Het bracht Jameszoo’s debuutalbum Fool uit, met daarop bijdragen van onder anderen jazzlegendes Steve Kuhn en Arthur Verocai. Vanavond brengt Jameszoo zijn experimentele, elektronische muziek tot leven met zijn eigen Quartet, op bas, drums, electronica en toetsen.

Bruxas
Bruxas bestaat uit de Nederlandse Psy-rock artiest Jacco Gardner en Nic Masukovic, de percussionist met het tropische ritme. Beiden delen een voorliefde voor het exotische -noem het nostalgische zomermuziek. Jacco Gardner: ‘Tijdens het werken aan mijn laatste album raakte ik in de ban van bibliotheekmuziek. Allerlei moeilijk te classificeren spul opgenomen in de jaren ‘70, maar met overal sporen van psychedelica. Daar wilden we onze eigen hedendaagse mix van maken die gemakkelijk zijn weg vindt op het podium.’

DJ BertBert
Tussen de optredens van het Jameszoo Quartet en Bruxas door, en na afloop, is het podium van de Kleine Zaal voor DJ BertBert. Hij combineert in zijn veelzijdige sets jazz, indie en elektronica. Vaste gast bij onder meer de Melkweg en Dekmantel, staat hij vanavond in Het Concertgebouw.

Jameszoo Quartet, Bruxas en DJ BertBert
Datum: 18 oktober
Zaal: Concertgebouw
Aanvang: 22.00 uur

Ticketmaster