Holland Heavy festival naar Iduna

Ticketmaster
Holland Heavy festival naar Iduna
Holland Heavy festival naar Iduna

In samenwerking met Very ‘Eavy presenteert Poppodium Iduna in Drachten op zaterdag 3 november de eerste editie van het Holland Heavy festival. Hét festival dat een overzicht geeft van de vroege en huidige Nederlandse Heavy Metal scene. Op deze eerste editie zal de heavy metal band Picture ter ere van zijn veertigjarige bestaan de hoofdact zijn in de originele, klassieke, line-up! Hiernaast zullen ook Jurassic Park, Vandale, Emerald, Sad Iron, Burning, Ear Danger en Damn acte de presence geven op dit unieke festival!

Picture is een van de eerste heavymetalbands die eind jaren 70 in ons land is ontstaan. Na het debuutalbum ‘Picture 1’ in 1980 werd een jaar later de klassieker ‘Heavy Metal Ears’ uitgebracht. Vervolgens volgde een Europese tour met Saxon en shows met AC/DC en Ted Nugent. De definitieve doorbraak kwam met de plaat ‘Diamond Dreamer’ die naast Nederland ook internationaal erg goed werd ontvangen en door de jaren heen de band een heuse cultstatus heeft bezorgd. Eind 1987 leek het doek in eerste instantie gevallen voor Picture maar gelukkig hebben enkele oerleden in 2008 de band opnieuw gevormd en zal de band ter ere van zijn veertigjarige jubileum in 2018 zelfs in de originele line-up de podia betreden!

Waar veel Nederlandse heavymetalbands begin jaren 80 dolgraag hun Engelse en Amerikaanse voorbeelden kopieerden deed Vandale dit met een geheel eigen inslag. Ze volgden wel het klassieke heavy metal en hardrock recept maar vulden dit aan met Nederlandse teksten. Iets wat voor die tijd ongehoord was! Afgelopen jaar bracht de band na meer dan vijfendertigjaar eindelijk zijn derde plaat ‘KanNieBale’ uit en bewijst daarmee dat er anno 2018 nog steeds plek is voor Nederlandstalige hardrock!

Jurassic Park is ontstaan als vervolg op de legendarische band Frankenstein. Deze laatste band die begin jaren 70 werd opgericht en beïnvloed door hardrock legenden als Sabbath en Zeppelin genoot zijn absolute hoogtepunt begin jaren 80 toen het optreden van Frankenstein met Motorhead live op TV werd uitgezonden. Meer dan twintig jaar later heeft oprichter en gitarist Berthus Westerhuis samen met bassist Roelof Kloeze een doorstart gemaakt. Onder de naam Jurassic Park blazen de heren in een vernieuwde samenstelling nieuw leven in het repertoire van Frankenstein, aangevuld met splinternieuwe hardrock hits van Jurassic Park!

Nog zo’n grote naam uit de Nederlandse heavy metal historie is de Twentse band Emerald. Sinds de vroege jaren 70 maakt deze band de podia in binnen- & buitenland onveilig met door Ozzy beïnvloedde heavy metal. De laatste jaren heeft Emerald o.a. gerenommeerde internationale festivals als Heavy Metal Maniacs, Up The Hammer, Metal Magic en Keep It True aangedaan. Eind 2017 bracht Emerald zijn meest recente plaat ‘Voice of the Silent’ uit.

De dag wordt geopend door de hardrock en heavy metal bands Damn, Ear Danger, Sad Iron en Burning. Waarvan Sad Iron en Burning in de komende maanden met nieuwe releases op de proppen zullen komen!

Holland Heavy festival
Datum: zaterdag 3 november 2018
Zaal: Iduna
Aanvang: 14:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek