Gus G & Band naar de Boerderij

Ticketmaster
Gus G & Band naar de Boerderij
Gus G & Band naar de Boerderij

Als gitarist van Ozzy Osbourne schitterde Gus G van 2009 tot 2017 op de grootste podia ter wereld. De Griekse gitaarheld staat bekend als één van de meest gerespecteerde shredders in de metal scene. Naast zijn werk met de ‘Prince of Darkness’ toert Gus G al twintig jaar met zijn band Firewind. Inmiddels heeft hij ook drie soloalbums onder zijn eigen naam uitgebracht. Zijn nieuwste exemplaar “Fearless” (2018) krijgt lovende recensies en is een aanrader voor liefhebbers van pakkende heavy rocksongs.

Op zijn 18e verliet Gus G zijn hometown Thessaloniki om te studeren aan het welbekende Berklee College of Music. Na een paar weken besloot hij om te stoppen met de opleiding om naam te maken in de Amerikaanse metal scene. In 1998 richtte Gus G de band Fireband op. In de jaren daarna speelde hij tevens in bands als Nightrage, Dream Evil en Mystic Prophecy. In 2009 ontving Gus G een bericht van Ozzy Osbourne in zijn mailbox. Enkele maanden later volgt hij Zakk Wylde op als leadgitarist van Ozzy’s band. Tussen de tours met Ozzy door staat Gus G met Firewind op het podium. Met deze band bracht hij maar liefst acht studioalbum uit. Gus G steekt zijn liefde voor de jaren ’80 niet onder stoelen of banken. Hij is geïnspireerd door gitaargoden als Steve Vai, Michael Schenker, Yngwie Malmsteen, Jimmy Page, Gary Moore en Paul Gilbert.

Gus G & Band
Datum: dinsdag 20 nov 2018
Zaal: Boerderij
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Tickets

Ticketmaster