Pussy Riot naar Patronaat

Ticketmaster
Pussy Riot naar Patronaat
Pussy Riot naar Patronaat

Pussy Riot Theatre is het nieuwste project van het Russische artistieke protest collectief uit Moscow, geleid door Maria Alyokhina. Het programma is gebaseerd op haar boek ‘Riot Days’. Toen Pussy Riot in 2011 werd opgericht bestond de groep uit 11 vrouwen die in Rusland ondergronds provocerende guerrilla punk rock optredens verzorgden. Hun teksten beschreven in Rusland zeer omstreden onderwerpen als vrouwenrechten, seksuele geaardheid en er werd felle kritiek op Vladimir Putin geuit.

Pussy Riot kwam wereldwijd onder de aandacht toen vijf leden een protestoptreden hadden gegeven in een kathedraal te Moscow, waar zij omstreden banden tussen Putin en de Orthodoxe Kerkleiders aan de kaak stelden. Het optreden werd hardhandig onderbroken. Kort daarna (2012) werden drie leden (waaronder Maria Alyokhina) gearresteerd en veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar. Dit leidde tot grote protesten en aandacht omtrent hun zaak en er werden wereldwijd ‘Free Pussy Riot’ acties uitgevoerd. Hoewel een van de drie (Yekaterina Samutsevich) na een paar maanden al vrij kwam, duurde het nog ruim een jaar voordat de overige twee leden vrijgelaten werden.

Maria Alyokhina bracht deze statement naar buiten m.b.t. Riot Days:
“If you can change something, you definitely need to start with indifference. Some political impotents assert that we have no voice and choice. We have a voice. We have a choice.
We want to inspire people. We want the new actions (such as Women March). We want those who are silent, not afraid to speak. And we believe in what we would get it.
Pussy Riot Theatre – is a cultural revolution.
Community is stronger than any government.
To overcome nationalism, sexism, racism, fear and indifference we should riot together
You have a voice. I’ll show you.”

Pussy Riot
Datum: Di 29 januari
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:30 u
Aanvang: 20:00 u
Tickets

Ticketmaster