Bauhaus naar de NIEUWE NOR

Ticketmaster
Bauhaus naar de NIEUWE NOR
Bauhaus naar de NIEUWE NOR

Peter Murphy komt, samen met mede-Bauhaus-oprichter, bassist David J, op vrijdag 30 november naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Het tweetal speelt Bauhaus-debuut-album ‘In The Flat Field’ integraal, aangevuld met een aantal Bauhaus-klassiekers en viert daarmee dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht.

In 1978 werd de baanbrekende post-punk band Bauhaus in Northampton, Engeland, opgericht. Muzikaal nam Bauhaus een unieke positie in binnen het postpunk-genre met muziek doordrongen van minimalisme, donkere glamrock en kunstzinnig experiment. De illustere single ‘Bela Lugosi’s Dead’ was via het befaamde 4AD label in 1979 uitgebracht, waarna in 1980 het debuut-album ‘In The Flat Field’ op hetzelfde label volgde.

Ondanks hun korte bestaan – Bauhaus ging in 1983 al uit elkaar – bleek de band zeer invloedrijk over de volgende decennia. De bandleden stortten zich op andere projecten, terwijl ‘Godfather of Goth’ Peter Murphy een succesvolle solo-carrière opbouwde, waarbij hij tijdens live-optredens vaak putte uit het werk van Bauhaus. De aankomende tour ‘40 years of Bauhaus, Ruby Celebration featuring David J’ viert dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht en brengt twee originele leden, zanger Peter Murphy en bassist David J., terug samen op het podium. Het duo wordt bijgestaan door een volledige band. Het optreden op 30 november in Heerlen is het enige dat de band dit najaar in Nederland zal geven.

Bauhaus
Datum: 30 november
Zaal: NIEUW NOR
Zaal Open: 20:00
Aanvang: 20:30
De kaartverkoop voor het concert start op zaterdag 18 augustus

Ticketmaster