The White Buffalo naar Doornroosje

Ticketmaster
The White Buffalo naar Doornroosje
The White Buffalo naar Doornroosje

De nieuwe revelatie op het gebied van folk, roots, country en bluesrock heet The White Buffalo en hij komt naar Nijmegen voor een intieme show in de kleine zaal van Doornroosje.
Achter The White Buffalo schuilt het stevige postuur van de bebaarde muzikant Jacob A. Smith. De Amerikaan heeft een mooie bariton die hem interessante vergelijkingen oplevert met Eddie Vedder en Bruce Springsteen. Als The White Buffalo graast Smith op het grote gebied dat tussen donkere folk, countrysoul en blues rock ligt. Dit brede spectrum aan stijlen is het gevolg van het muzikale dieet uit zijn jeugd. Hij groeide zowel op met traditionele country van George Jones als met de punkrock van Bad Religion.

Smith is al 10 jaar niet meer thuis geweest. Dat eeuwige reizen loont. Zijn aanhang groeit, populariteit stijgt en zijn liedjes werden opgepikt door populaire televisiereeksen als ‘Californication’ en ‘Sons of Anarchy’. Smith ging zonder liedjes de studio in voor zijn jongste album ‘Darkest Darks, Lightest Lights’ (uit 2017) en zes weken later was de plaat klaar.

The White Buffalo
Datum: 19 Oktober
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00u
Aanvang: 20:45u

Ticketmaster