Jonathan Jeremiah naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Jonathan Jeremiah naar De Oosterpoort
Jonathan Jeremiah naar De Oosterpoort

De Britse folk- en soulzanger Jonathan Jeremiah komt naar De Oosterpoort. Zijn gouden strot en grote liefde voor oude soulmuziek ontwikkelden zich al vroeg. Zingen en samen zijn waren namelijk prioriteit in de familie waar hij opgroeide. Het geluid van samen zijn wil Jeremiah met zijn muziek ook overbrengen op anderen. Benieuwd naar hoe dit live klinkt? Donderdag 21 februari zal hij optreden in de kleine zaal van De Oosterpoort!

Speciale band
Jeremiah is met name bekend geworden door de singles Lost en Happiness en de albums Gold Dust (met het Metropole Orkest) en A Solitary Man. Laatstgenoemde album reikte tot de derde plek in de Nederlandse albumlijsten. In 2011 stond hij tevens op het North Sea Jazz Festival, wederom in samenwerking met het Metropole Orkest. Een speciale band met ons land heeft hij dus zeker, want hier kreeg zijn carrière voor het eerst vaste voet aan de grond.

Inspiratie
De nostalgische invloeden die te horen zijn in de muziek van Jeremiah komen met name van zijn ouderlijk huis. Al snel ontwikkelde hij een voorliefde voor namen als Richie Havens, John Martyn, Bill Withers, Carole King en James Taylor: artiesten waar zijn vader graag naar luisterde. Uiteindelijk zijn Scott Walker en Serge Gainsbourg degenen die zijn hart écht hebben veroverd.

Good Day
Jeremiah stelt dat het voor hem een tijdje heeft geduurd voor hij echt wist wat hij wilde zingen. Good Day, het vierde album dat op 31 augustus is uitgekomen, is volgens hem het beste album tot nu toe. Hij heeft ervoor gekozen om met een 19-koppig strijk- en blazersorkest te werken, omdat hij graag de sound van mensen heeft in plaats van computers. Want na jaren heeft hij dit geleerd : ”I can’t see a link between computers and a feeling. Computers don’t breathe, they calculate”.

Jonathan Jeremiah
Datum: do 21 februari
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten zijn vanaf vrijdag 14 september om 10:00 uur te koop.

Ticketmaster