Sonic Whip naar Doornroosje

Ticketmaster
Sonic Whip naar Doornroosje
Sonic Whip naar Doornroosje

Sonic Whip, het meerkoppig rock-monster dat scheurende gitaren hand in hand laat gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische en psychedelische uitspattingen, maakt zich op voor een tweede editie. Op zaterdag 4 mei vindt het festival weer plaats in Doornroosje, en we pakken maar meteen uit met de eerste twee namen; All Them Witches en Electric Moon.

– ‘Dance, motherfucker dance, you’re getting hit with the sonic whip!’ – Automatic Sam (r.i.p.)

All Them Witches uit Nashville, Tennessee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de absolute parels binnen het psychedelische rockgenre. Ze bezitten de klasse om zware, bedwelmende en hypnotiserende grooves tot één geheel samen te smelten. Volkomen uniek en geheel hun eigen weg volgend komen ze tot intrigerende nummers die leiden tot ronduit meesterlijke albums.

De Amerikanen hebben een behoorlijke achterban opgebouwd en staan bekend om hun unieke liveshows vol jams en improvisaties. Hun meest recente plaat, ‘Sleeping Through War’, is wederom een parel: subtiel, explosief, melancholisch en toch opzwepend. Het vijfde album ziet eind september het levenslicht. Geweldig om All Them Witches te mogen verwelkomen op Sonic Whip!

Het Duitse Electric Moon staat garant voor een heavy spacerock trip waar de intergalactische vonken vanaf spatten. Rijk aangeklede acid rock wordt afgewisseld met krautrock, psychedelische rock en Indische muziek. Het levert een spiritueel sonische geheel op dat live tot volle wasdom komt. Multi-instrumentalist Sula Bassana vormt al sinds jaren een team met zijn levenspartner Komet Lulu (basgitaar en zang). Drummer Marcus Schnitzler, ook actief in The Spacelords, maakt de bezetting compleet.

Sonic Whip
Datum: 4 mei
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 13:30u
Aanvang: 14:00u
De kaartverkoop start vrijdag 14 september om 10.00 uur.

Ticketmaster