George FitzGerald naar Paradiso Noord

Ticketmaster
George FitzGerald naar Paradiso Noord
George FitzGerald naar Paradiso Noord

George FitzGerald bracht onlangs zijn tweede solo-album uit, genaamd All That Must Be. Vorig jaar in november trad hij op in Bitterzoet en op 1 december komt hij naar Paradiso Noord. Het album bestaat uit een hypnotiserende verzameling nummers die zijn volwassenheid als artiest onderstrepen en zijn transitie van club dj/producer naar echte albumartiest kenmerkt. Samenwerkingen met oa. Lil Silva, Bonobo en Tracey Thorn zijn een aantal van de avontuurlijke uitstapjes die de Brit maakte in de studio.

FitzGerald veranderde ook zijn creatieve werkproces, waarbij hij zich meer concentreerde op de piano in plaats van de computerprogramma’s en drumcomputers die hem voorheen zo dierbaar waren. Het resulteert in een plaat met veel menselijke impulsen en een emotionele lading die je meevoert langs allerlei gemoedstoestanden. “Geen enkel nummer op dit album is volledig bestemd voor een clubsetting”, legt FitzGerald uit. “Ik wilde nog steeds iets leuks produceren, maar zoals met het vorige album wilde ik ook deze keer een andere sfeer neerzetten om de veranderingen in mijn leven te weerspiegelen.” Zijn hedonistische jaren in Berlijn heeft hij definitief achter zich gelaten en na zijn terugkeer in Londen, kreeg hij een dochter. Het bracht hem meer rust en nieuwe inzichten.

George FitzGerald
Datum: Zaterdag 1 December
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00
Tickets

Ticketmaster