Zoot Woman naar Rotown

Ticketmaster
Zoot Woman naar Rotown
Zoot Woman naar Rotown

“Still feels like the first time,” zingt Kylie Minogue op het geweldige recente Zoot Woman-album Absence. Dat sentiment kunnen wij absoluut niet ontkennen: de ‘electroclash’-formatie rondom producer Stuart Price klinkt nog even vitaal als op het debuut Living In A Magazine.

Fraaie indietronica, slicke synth pop, folk, disco en new wave worden verenigd op gewiekste wijze. Price heeft in het verleden gewerkt met artiesten als Madonna, Pet Shop Boys en The Killers, en weet dus als geen ander hoe je een goede popmelodie koppelt aan een specifieke sfeer. De onderkoelde stem van Johnny Blake is een verlengstuk daarvan, de diepe melancholie opzoekend tussen alle gezelligheid en pret.

Door de jaren heen is Zoot Woman haar electroclash-etiket ontgroeid: met het nieuwe remixalbum Redesigned krijgen we grip op de hoedanigheid hiervan. Favorieten als Grey Day, Snow White en Haunt Me zijn opnieuw opgepoetst en klinken nu volwassener en organischer.

Zoot Woman
Datum: 24 Januari
Zaal: Rotown
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Ticketmaster