Donnie naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Donnie naar De Oosterpoort
Donnie naar De Oosterpoort

Young Kermit, Maradonnie, de mannelijke Marilyn Monroe, CELiNE DiONNiE. Ja, Donnie dus. Inmiddels zo ongeveer uitgegroeid tot de coolste rapper van Amsterdam. Op 28 december komt hij een bezoekje brengen aan De Oosterpoort. Hoe die avond eruit komt te zien? Één en al kekke fissa.

Snelleplangehype
Afgelopen zomer was daar opeens de snelle planga. Het begin van de hype ontstond tijdens een optreden van voormalig YouTube-ster Eenhoornjoost. Tijdens dit optreden maakte hij een filmpje voor zijn Instagramvolgers met – jawel – een reflecterende zonnebril aka planga. Donnie, ook aanwezig bij het optreden, vond dit wel een hele snelle. Later maakte hij nog enkele video’s, waarin hij vertelt hoe ‘snel’ je kan gaan met zo’n ‘planga’. De filmpjes kregen vele honderden reacties. Achteraf zegt Donnie: ”Ik wist: oké, ik heb beet.”

Donnie?
Over zijn echte naam doet hij schimmig. Op Wikipedia stond hij bekend als Björn S.E. Ellerström, maar die naam is inmiddels verwijderd. Donnie is zelf liever bekend onder de namen Donald Scloszkie, De Fenomeen of Maradonnie. ”Ik hou mijn echte naam in het midden.” (De Volkskrant). De rapper associeert zichzelf liever met saus, tomatensaus wel te verstaan. ”Een heel andere saus dan die van Vjèze, Faberyayo en Willie Wartaal, dus ook al is de pasta hetzelfde, de smaak is anders.” (Het Parool). Wat hij hier precies mee bedoelt zal niemand ooit weten.

Inspiratie
De teksten van zijn liedjes noemt hij zelf spontaan, uit zijn leven gegrepen. ”Het is rauw, wordt snel gemaakt. Nadenken f*ckt met je creativiteit. En daarom maak ik m’n nummers in zo weinig tijd. Dat tempo houdt het echt, oprecht.” (Het Parool).

Na mixtape Leipie Van Het Plein verscheen eind vorig jaar debuutalbum Mannelogie, geproduceerd door niemand minder dan Jeugd Van Tegenwoordig-beatdokter Bas Bron. En dan had ‘ie ook nog een hit met darter Raymond van Barneveld (180 Linkerbaan)… Het kan niet op! Rechtstreeks vanaf het Leidseplein naar De Oosterpoort Groningen (inclusief Gucci-tasje natuurlijk) onder de noemer ”Donnie Gaat Kwijt Tour”. Dit gaat een stijlvol feestje worden.

Donnie
Datum: 28 december 2018
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur
Tickets

Ticketmaster