Nathan Ball naar de Lutherse Kerk

Ticketmaster
Nathan Ball naar de Lutherse Kerk
Nathan Ball naar de Lutherse Kerk

Nathan Ball. De man van de alt-folk. Zomers, maar met een donker tintje. De mooie soundscapes gecombineerd met de warme stem van Ball en afgewisseld met stevige gitaarpartijen zorgen voor muziek om bij weg te dromen. Eerder was Nathan al live te horen tijdens een van de 7 Layers Sessions. Wij zijn echter van mening dat het nu tijd is voor een podium dat volledig voor hem alleen is. Op 8 december staat hij in de Lutherse Kerk. Een podium waar zijn prachtige sound perfect tot zijn recht komt.

Zoektocht
Het heeft lang geduurd voor Ball de wereld van muziek betrad. Een passie voor muziek is er altijd geweest, maar wat de folkzanger ermee moest wist hij niet. Om deze reden besloot Ball te stoppen met school en te vertrekken naar een plek waar geen druk van buitenaf aanwezig was. Een plek waar hij in alle rust ontdekte wat zijn creatieve geest precies inhield en wat hij hiermee kon: muziek maken. En hoe.

Teruggekeerd naar Engeland ontwikkelde Ball zijn sound tot het optimale. Schrijven, opnemen en bandlieden verzamelen. Deze inspanningen wierpen zijn vruchten al snel af. De shows lagen voor het oprapen. Iedereen was razend enthousiast.

Geheim
De singer-songwriter zelf blijft nuchter onder het succes. ”Wij deden gewoon ons eigen ding maar alle shows pakten ontzettend goed uit. Mensen kwamen naar ons toe en vroegen hoe we dit toch deden. Wij bleven muziek maken, op onze eigen manier, zoals we dat gewend waren. Op de een of andere manier werkte dat.”

Inspiratie
Inspiratie haalt Ball uit namen als Daughter, Bon Iver, Foals en The War on Drugs. Ook ervaringen uit zijn dagelijkse leven gebruikt hij als basis voor zijn songs. Echter laat hij daarbij ruimte over voor zijn luisteraars. ”Iedereen die luistert naar mijn muziek moet dit kunnen koppelen aan zijn of haar eigen leven en ervaringen.”

Nathan Ball
Datum: 8 december 2018
Zaal: Lutherse Kerk, Groningen
Aanvang: 20:30 uur
Tickets

Ticketmaster