Joe Jackson naar Muziekcentrum Enschede

Ticketmaster
Joe Jackson naar Muziek- centrum Enschede
Joe Jackson naar Muziek- centrum Enschede

Op 10 april ontvangt het Muziekcentrum Enschede niemand minder dan Joe Jackson. De zanger zit in 2019 veertig jaar in het vak en viert dat met een nieuw album en een wereldtour. Het concert is een samenwerking tussen Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

In 2019 brengt Joe Jackson een nieuw album uit. “Fool” werd opgenomen direct na het einde van zijn vorige tour met de muzikanten waarmee hij ook op het podium stond. “Het album is snel tot stand gekomen” verklaart Jackson. “De enige keer dat ik op deze manier een plaat heb opgenomen was toen ik mijn debuut heb gemaakt. De weg naar deze plaat is bezaaid met de wrakken van halve nummers en onafgemaakte ideeën. Ik weet niet of het aan de opleving van vinyl ligt, maar ik beschouw deze plaat ook echt als een plaat, met 2 kanten die elkaar aanvullen. In totaal 8 nummers, kort en krachtig.”

“Tijdens het opnemen realiseerde ik me dat ik al veertig jaar bezig ben. Dat wil ik vieren met de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt. Tijdens de “Four Decade Tour” richt ik me op 5 albums die elk een decennium vertegenwoordigen: Look Sharp (1979) Night And Day (1982) Laughter And Lust (1991) Rain (2008) en Fool (2019). Natuurlijk speel ik daarnaast nummers die niet op die albums staan en een paar nieuwe covers wat ik ook altijd leuk vindt om te doen. Ik heb er zin in, let’s party!”

Joe Jackson
Datum: 10 april
Zaal: Muziekcentrum Enschede
Aanvang: 20.00
Tickets vanaf 12 oktober

Ticketmaster