Ricciotti Ensemble naar Paradiso Noord

Ticketmaster
Ricciotti Ensemble naar Paradiso Noord
Ricciotti Ensemble naar Paradiso Noord

Waan je even in Cuba tijdens het gratis optreden ‘Ricciottiando en Cuba’ van het Ricciotti ensemble. De 42 enthousiaste jonge muzikanten van dit bijzondere straatsymfonieorkest spelen de mooiste Cubaanse muziek. Samen met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle spelen ze bekend en minder bekend Cubaans repertoire van alle tijden en alle stijlen. Laat je opzwepen door een energieke descarga en schud de heupen los met een swingende salsa. Of geniet van de ‘Simphonie Hollandaise’ van de Cubaans-Nederlandse Hubert de Blanck of Gershwins schitterende ‘Cuban Ouverture’.

Het Ricciotti ensemble, ook wel het meest onorthodoxe symfonieorkest van Nederland genoemd, staat bekend om zijn veelzijdigheid. Tijdens de optredens worden alle uithoeken van de muziekscene opgezocht. Op het programma staan bekende en onbekende pareltjes uit Cuba; een land met een rijke muziekcultuur waarvan we in Nederland normaal slechts een fractie te horen krijgen. Speciale gast is pianist Ramón Valle, opgegroeid in het Cubaanse Holguín en woonachtig in Nederland. De goedlachse Ramón weet met zijn charismatische podiumpresentatie binnen no-time het publiek om zijn vingers te winden. Ramón won onlangs met zijn album ‘The Art of Two’ de prestigieuze Cubadisco.
Ramón staat bekend om zijn expressieve, virtuoze stijl: jazz, klassiek en Cubaanse muziek smelt hij samen tot een geheel nieuw genre, ondersteund door een onweerstaanbare groove. Begeleid door het Ricciotti krijgt zijn muziek een extra dimensie.

Ricciotti Ensemble
Datum: Zondag 28 Oktober
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Tickets

Ticketmaster