Yann Tiersen naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Yann Tiersen naar De Oosterpoort
Yann Tiersen naar De Oosterpoort

Franse componist en multi-instrumentalist Yann Tiersen komt op 3 maart 2019 terug naar De Oosterpoort. Tiersen vergaarde wereldwijd bekendheid met zijn bijdragen aan de soundtracks van de films ‘Good bye, Lenin!’ en ‘Amélie’. Dit is slechts een fractie uit het muzikale arsenaal van Tiersen, die in februari zijn tiende album ‘All’ uitbrengt.

‘All’ is het eerste album dat opgenomen is in de studio annex podium annex gemeenschapscentrum van Yann Tiersen. The Eskal Project, zoals de studio heet, is gebouwd in een verlaten discotheek op Ushant, een klein eiland in de Keltische zee. De plek waar Tiersen al 10 jaar woont.

Yann Tiersen begon al op zeer jonge leeftijd met het spelen van piano en viool. Als tiener had hij echter genoeg van klassiek en switchte hij naar punkrock en het geluid van de gitaar. In 1993 kreeg Tiersen een openbaring: hij ging de twee werelden combineren. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is.

Yann Tiersen
Datum: Zo 3 maart
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten zijn te koop vanaf 26 oktober

Ticketmaster