Gifter naar de Groene Engel

Ticketmaster
Gifter naar de Groene Engel
Gifter naar de Groene Engel

Van een experimentele gitaarband naar een ware popact. Na een avontuur van 7 jaar maakt Gifter in mei (2018) een nieuwe start met nieuwe bandleden. Helaas eindigt 30 november dit jaar deze veel te korte reis op het podium van Groene Engel. Gifter stopt definitief en haalt nog één keer alles uit de kast voor een onvergetelijk afscheid!

In totaal werden 3 EP’s, 1 album en 6 singles uitgebracht en ruim honderd shows door het hele land gespeeld. De band ging 2 keer de Mailmen studio in met Martijn Groeneveld, kreeg premières bij KX Radio, The Daily Indie, 3VOOR12 Utrecht en XITE. En speelde live op talloze radiozenders waaronder 3FM. Enkele hoogtepunten waren Bevrijdingsfestival Brabant, voorprogramma van The Twilight Sad in EKKO, de Coming Closer releaseshow met HeavyLight, Eurosonic randprogramma en een reeks op de Wadden met Horizontoer. Ook werd de band door de 8 grote Brabantse popzalen ondersteund via Proud of The South.

De band zit volgens eigen zeggen niet meer op één lijn qua ambitie en toekomstplannen. ,,Toen we begonnen had iedereen zeeën van tijd en waren onze agenda’s flexibel. We studeerden nog allemaal en zaten boordevol energie. Onze levens zijn, met name het afgelopen jaar, zoveel veranderd dat de tijd, prioriteit en het plezier steeds vaker ontbreekt. Dit zou betekenen dat Gifter een tandje terug zou moeten doen, waar we het als band niet over eens kunnen worden. Met Gifter zijn veel wensen in vervulling gegaan. Maar hier houdt het op en kiezen we ervoor om aan andere dromen te gaan werken. We bedanken iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund, vertrouwd en van onze muziek heeft genoten.”

Gifter
Datum: vrijdag 30 november
Zaal: Groene Engel
Aanvang: 21.00
Zaal open: 20.30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek