Khaled naar het Concertgebouw

Ticketmaster
Khaled naar het Concert- gebouw
Khaled naar het Concert- gebouw

Op vrijdag 11 januari 2019 staat Khaled voor het eerst sinds jaren weer in Het Concertgebouw. In juni 1997 stond hij voor het eerst op het podium van de grote zaal tijdens het Amsterdam Roots Festival. Khaled (1960) staat bekend als de absolute koning van de Raï, het populaire Arabische muziekgenre en is een van best verkopende artiesten uit de Arabische wereld aller tijden, met diamanten, platina en gouden albums.

Op 11 januari 2019 zingt hij zijn onvergetelijke hits als Aïcha, Didi en C’est la vie in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Khaled ontving in 2000 een Grammy Award voor best verkochte Arabische album. Zijn oeuvre werd verschillende keren gebruikt ter inspiratie voor andere artiesten: in 2003 werd zijn lied Aïcha gecoverd door de Deense rapformatie Outlandish Ook werd zijn hit Abdel Kader in 2004 door artiesten Rohff en Mohammed Lamine vernieuwd tot een succesvolle rapversie Mon Bled. En in 2008 gebruikten de Nederlandse rappers Ali B en Sjaak dit nummer ook voor een Nederlands rapnummer, met de naam: Niks te maken.

Marokkaan of Algerijn?
Khaled is geboren in Algerije. Hij heeft jarenlang in Frankrijk gewoond, maar verhuisde een paar jaar geleden naar Marokko omdat hij ‘de opmars van rechts in Frankrijk niet meer wilde aanzien’ en voelde zich naar eigen zeggen altijd , ‘een Marokkaan’. Hij kwam met zijn gezin in Marrakech terecht en kreeg in Marokko in 2013 uit handen van de Marokkaanse koning Mohamed VI, de Marokkaanse nationaliteit. Zijn nummers hebben vaak een vrolijke noot, maar hij kan ook politiek kritisch zijn of zijn verdriet over Algerije in nummers verwerken zoals hij dat in Wahrane heeft gedaan.

Op 11 januari 2019 staat de altijd goedlachse Frans, Marokkaanse -Algerijn in de grote zaal van het Concertgebouw en zal hij zoals zijn trouwe volgers het van hem gewend zijn, de zaal op haar grondvesten doen trillen.

Khaled
Datum: 11 januari 2019
Zaal: Concertgebouw
Aanvang: 20.15
Kaarten zijn vanaf 1 november op de website van Het Concertgebouw te bestellen https://bit.ly/2qnQzOr

Ticketmaster