John Scofield Quartet Combo 66 naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
John Scofield Quartet Combo 66 naar Tivoli Vredenburg
John Scofield Quartet Combo 66 naar Tivoli Vredenburg

Na zijn TivoliVredenburg debuut in 2015 met Joe Lovano komt gitarist John Scofield weer terug naar onze Hertz met een gloednieuw project: Combo 66. Scofield’s carrière begon onder toeziend oog van Gary Burton, waarna hij onder meer speelde in de Billy Cohma/George Duke band, later met meer grote namen uit de jazzwereld als Charles Mingus, Herbie Hancock, Pat Metheny en begin jaren ’80 met Miles Davis. Recent maakte hij wat muzikale uitstapjes naar country/folk maar met zijn nieuwe band Combo 66 is hij weer terug naar een “straight ahead” jazz sound. “Sco” vernoemde de band naar zijn leeftijd, maar heeft zich wederom omringt met musici uit diverse jongere generaties om zijn sound fris te houden: de in Nederland geboren Gerald Clayton (zoon van contrabaslegende John Clayton) achter piano, Vincente Archer uit Robert Glasper’s Trio op bas en zijn vaste drummer sinds de ‘90s: Bill Stewart. “Sco’s electric guitar is as fuzzy as ever and all the tunes are originals. This is modern music.” – The Times.

John Scofield Quartet Combo 66
Datum: 1 mei
Zaal: Tivoli Vredenburg
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:15

Ticketmaster