Focus naar Luxor Live

Ticketmaster
Focus naar Luxor Live
Focus naar Luxor Live

De legendarische band Focus opgericht door Thijs van Leer komt naar Luxor Live en brengt voor het eerst sinds 2012 een volledig nieuwe album uit.

Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus ‘alive & kicking’. Begin 2019 verschijnt er, voor het eerst sinds 2012, een volledig nieuw album van de legendarische band met als titel ‘Focus XI’.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Niet de minsten, Dave Grohl, Rush en Marillion om er een paar te noemen, zijn fan van deze pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. De wereldhit ‘Hocus Pocus’ werd door Nike gebruikte in een WK voetbal-commercial en was te horen in de remake van RoboCop en onlangs in de, om de soundtrack bejubelde, film Baby Driver.

Bezetting:
Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang
Menno Gootjes – gitaar
Udo Pannekeet – basgitaar
Pierre van der Linden – drums

FOCUS in Luxor Live
Donderdag 28 maart 20.15 uur
Voorverkoop is gestart

Ticketmaster