Alain Clark naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Alain Clark naar De Oosterpoort
Alain Clark naar De Oosterpoort

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren. Alain Clark is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Met een nieuw album in aantocht doet Alain een aantal theatershows in Nederland, waaronder in De Oosterpoort op 23 mei.

Muzikale familie
Wanneer hij de muziek heeft ontdekt, kan Alain zich niet eens meer herinneren. Het was er altijd al. “Mijn vader zong in een soul coverband en had vaak repetities en optredens, waar ik graag mee naartoe ging. Ik groeide letterlijk rond het podium op.” Maar ook thuis in huize Clark was er altijd muziek; moeder en zussen draaiden ieder hun eigen muziek en er werd volop gezongen.

Nederlandstalig
Alain Clark begon Nederlandstalig, maar al gauw maakte hij de switch naar Engelstalige muziek. Als muzikant, maar ook als producer is Alain Clark al jaren een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene. Inmiddels kan Alain Clark terugkijken op een hele rij hitsingles, multiplatina albums, een kast vol awards en optredens op grote festivals als San Remo, Montreux Jazz, het Reeperbahn Festival en North Sea Jazz Festival.

Sunday Afternoon
Naar aanleiding van de uitverkochte voorstelling in Carré op 25 januari heeft de zanger besloten om nog drie optredens in het theater te geven. “Voor het nieuwe album was ik op zoek naar een paar mooie theaters om mijn nieuwe muziek te laten horen. Het zijn veelal ingetogen liedjes, en het theater is de juiste plek om de songs live te spelen”, aldus Alain clark. Het nieuwe album Sunday Afternoon zal in het voorjaar van 2019 uitkomen.

Alain Clark
Datum: Donderdag 23 mei
Aanvang: 20:30 uur
Zaal: De Oosterpoort
Tickets

Ticketmaster